beter slapen op een natuurlijk matras

met een boxsprings van Mérens

duurzaam slapen op een nederlandse matras

Wellicht slaapt u nog beter in de wetenschap dat Mérens veel aandacht besteedt aan een duurzame productieketen. Door zoveel mogelijk te werken met Nederlandse grondstoffen, zoals lokaal verbouwde hennep en wol van Texelse schapen, beperken we de uitstoot door transport. Daarnaast gebruiken we biologisch geteelde katoen en zijn we ook tijdens het productieproces alert op milieubewust handelen. De lange levensduur van onze Nederlandse kwaliteitsproducten draagt uiteraard ook bij aan meer duurzaamheid.

Kortom, uw investering in een Mérens is een verantwoorde investering, waar u nog vele jaren plezier aan zult beleven!

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID
U neemt uiteraard alleen genoegen met een écht Mérens bed. Daarom leveren wij al onze producten met een certificaat van echtheid.

Natuurlijke materialen

Steeds meer mensen hebben het gevoel dat het gebruik van op grote schaal gefabriceerde producten te ver is doorgeschoten. Consumenten kiezen meer en meer voor voedsel dat met zorg is bereid uit eerlijke ingrediënten, voor kleding die gemaakt is met milieuvriendelijke stoffen en voor meubels die ambachtelijk zijn vervaardigd uit duurzame materialen. De bedden van Mérens passen naadloos is dat rijtje. Een Nederlands kwaliteitsproduct dat op maat wordt gemaakt met de grootst mogelijke zorg uit 100% natuurlijke grondstoffen met bijzonder gunstige eigenschappen. De belangrijkste materialen stellen wij kort aan u voor.

Paardenhaar

Paardenhaar zorgt voor natuurlijke en optimale ventilatie. Door de bijzondere, holle structuur van paardenhaar geleidt het de luchtstroom, maar zorgt het ook voor een flexibel en comfortabel gevoel. Bij de productie worden de haren gesponnen en gekruld. Daarna volgt een langdurig stoomproces om de veerkracht te vergroten. Zo versterken we de natuurlijke kwaliteiten van het basismateriaal. Vanwege het ventilerend vermogen gebruikt Mérens paardenhaar in zijn matrassen. Betere ventilatie zorgt voor een droger matras en minder huisstofmijt. Uiteraard is het belangrijk om ook de slaapomgeving goed te luchten.

Hennep

Hennep is een natuurproduct. met een lange historie. Het is een product van Nederlandse bodem dat sterk en toch flexibel is. Daarom wordt het ook al eeuwen gebruikt, onder andere als grondstof voor kleding en touw. We verwerken het in onze matrassen boven het verenpakket voor extra stabiliteit. Omdat de hennepplant nauwelijks eisen stelt aan de leefomgeving kan deze op zeer milieuvriendelijke wijze worden geteeld.

Scheerwol

Bij wol denken we bijna automatisch aan winter. Maar wol houdt niet alleen warmte vast, het werkt in de zomer juist verkoelend. Vanwege die thermische eigenschappen levert wol een belangrijke bijdrage aan het comfort van het matras. Wol is natuurlijk ook heerlijk zacht en het heeft nog diverse minder bekende kwaliteiten. Zo is het sterk, elastisch, waterbestendig, isolerend en brandveilig. Allemaal eigenschappen die bijdragen aan de hoge kwaliteit van onze matrassen.

Kamelenwol

Kamelen zijn bestand tegen extreme temperatuurverschillen. Hun wol is daardoor een nog betere temperatuurregelaar dan schapenwol. Warm bij lage temperaturen en verkoelend bij hoge temperaturen. Net als schapenwol werkt kamelenwol neutraliserend op statische elektriciteit. Daardoor draagt het extra bij aan uw slaapcomfort.

Handwerk is ons handelsmerk

Elke Mérens is een uniek product. Met de hand vervaardigd uit de beste materialen in de door u gewenste maatvoering. Elk model heeft zijn eigen samenstelling en design. Met altijd een fraaie, gedetailleerde afwerking. De productie van de matrassen vindt plaats in een moderne en goed geoutilleerde werkplaats die voldoet aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne. Ambachtelijk is voor ons namelijk heel iets anders dan ouderwets. Het betekent dat de individuele kwaliteiten van onze vakmensen doorslaggevend zijn en elk product stap voor stap tot stand komt door middel van menselijke tussenkomst. Elk matras draagt duidelijk het stempel van ons vakbekwame team. Met hun jarenlange ervaring zijn zij experts in slaapcomfort.

Uitgebalanceerd verensysteem

Onze beddenmakers gebruiken een uitgebalanceerd en geavanceerd verensysteem, waarbij elke veer in een eigen hoesje wordt verpakt. De veren vormen zich naar uw lichaam en geven optimale ondersteuning. Het verensysteem voelt zacht aan en elk deel beweegt afzonderlijk met uw lichaam mee. Er ontstaat dus geen hinderlijke golfbeweging in de matras als u of uw partner zich beweegt. Daardoor ervaart u maximale rust en ontspanning op onze bedden.

Beter slapen op een natuurlijk matras

met de boxsprings van Mérens

Gezond slapen zit in onze natuur

Luxe, hoogwaardige kwalitatieve en eerlijke materialen